Телефон за контакти: 0988 369 189

Обеци

Обеците (или още обици - и двете наименования са верни) са бижу, което е предназначено за носене основно на ушите, макар че това е пожелателно и много често не се спазва. Независимо дали са изработени от обикновени материали като пластмаса, дърво и сплави или от перли, злато, платина и други благородни метали, дамските обеци са считани за едно от най-обичаните и често срещани украшения.

Златни или сребърни обеци да изберем

Те са накит с изключително стара история и богато минало. Още в най-дълбока древност носенето на златни обеци на ухото било популярно в Европа, а изработката им била основно от скъпи благородни метали като злато и сребро, което подчертавало, че притежателя е заможна личност.

Разбира се, мъжките и дамски обеци за уши силно се отличавали едни от други, но в това няма нищо изненадващо, защото все пак и целта на накитите била коренно различна.

В наши дни думата обица или обеца, все повече се асоциира с жените, а мъжете, които ги носят вече са малцина и отдават предпочитание основно към по-дребни и почти незабележими сребърни или златни обеци халки с по-сурова визия.

Дамските обеци за сметка на това сякаш еволюират под влияние на все по-креативни умове, които се опитват да измислят все по-нови и заслужаващи внимание решения. Днес разнообразието от сребърни обеци е просто зашеметяващо.

Нека започнем от това, че има такива, които са предназначени за дами с пробити уши и такива, които са за жени, чиито уши са непробити (това са така наречените обеци с клипс).

По отношение на материалите, от които се изработват обеците, разнообразието е сякаш безкрайно. Преобладават основно модели позлатени обеци за ухо (от бяло, жълто и розово злато) и сребро, по-рядко от платина, която е и доста по-скъпа.

Обеци Сваровски

Обиците се отличават и по камъните, с които могат да се декорират. Така например напоследък сред най-популярните решения са висящи обеци Сваровски, които успешно комбинират по-добри цени с изключително атрактивна външност и сияен блясък. Други сребърни обеци с камъни, които символизират аристократизъм и добро положение са по-слабо популярните перлени обеци. Използват се и голямо разнообразие от скъпоценни и полускъпоценни камъни, като черешката на тортата са диамантите - мечтата на всяка жена.

Множество специалисти работят по създаването на оригинално изглеждащи златни обици, но е факт, че не всички модели биха допаднали на даден човек, така че тук многообразието е неизчерпаемо. Можете да откриете както златни обеци с камъни, които са по-деликатни и ненатрапчиви, така и по-богато украсени и декорирани обеци с перли и различни висящи елементи.

По отношение на водещият за всички фактор цена също има огромен диапазон и на практика всичко зависи от дизайнера, от материалите и от възможностите на клиента, разбира се. Можете да откриете на ниски за златни обеци цени от няколко десетки лева, но има и такива, които са изключително скъпи и струват десетки хиляди евро. А разликата в качеството понякога може и да не отговаря на огромната разлика в цената.

Ако търсите обеци в онлайн магазин, трябва да се подготвите за труден избор, защото разнообразието от модели е наистина голямо: големи, дълги обеци с камъни Сваровски, сребърни обеци с перли или кристали, такива с две топчета, с клипси, с черни камъни и много други.

На сайта Бижута Кристали всяка дама ще открие мечтаният модел висящи обеци с камъни на Сваровски на цени, достъпни за всеки. Без значение дали имате специален повод или просто искате да изглеждате зашеметяващо всеки ден, с нашите Сваровски обеци – златни или сребърни, Вие ще излъчвате класа и всеки ще Ви заглежда.