Телефон за контакти: 0988 369 189

Колиета

Сваровски колиета ще допълнят красотата на всяка жена. Заблестете със Сваровски бижута. Бъдете неустоими с нашите колиета. Евтини и с гарантирано качество, а за красотата на колиетата ни сами можете да се убедите, като разглдате нашия каталог.

Колието е изящно дамско украшение, което се носи около врата. Обикновено се изработва от скъпо струващи метали като злато или сребро, но често се срещат и колиета, които са изработени от други благородни метали, например платина. При едно златно колие се използват както класическо жълто злато, така и розово и бяло злато, които се отличават по примесите с други метали. Много често дамските колиета и синджири се декорират с различни видове скъпоценни и полускъпоценни камъни, диаманти, брилянти и други.

Сребърни колиета или златни висулки

Понякога се добавят перли, а друг път за декорацията и дизайна с използват по-малко скъпи камъни каквито са кристалите. Много популярни са сребърните и златни колиета, които се декорират с изящно изглеждащи, но все пак много по-достъпни Сваровски елементи. Последните позволяват да се насладите на красиви и наистина фино изработени, елегантни и евтини колиета, но без това да изисква декориране с диаманти, което от своя страна би повишило цените до неузнаваемост.

Сваровски, както може би знаете, е известно име на пазара за бижута. Те изработват различни мъжки и дамски колиета с камъни и кристални елементи и златни висулки в най-различни цветове - от нежно розово, през небесно синьо, та като се стигне до кристали с цвят на мед или кехлибар. Но това което привлича е тяхната достъпност и разумни цени. Разбира се, при колиетата със Сваровски елементи също има разлики в цените, но това зависи от изработката, материалите и дизайнера, който се е старал над бижуто.

Във време, в което все повече артикули се ползват от еднакъв интерес от страна на мъже и жени, колието е все още запазена територия за дамите. Мъжете носят пръстени, обеци и какво ли още не, но красиво изработеното сребърно колие е символ на женственост. Мнозина обаче, няма да се съгласят с това определение, особено ако се запознаят по-внимателно с това, което се предлага на пазара.

Действително, мъжки колиета съществуват, но са много по-различни от тези, които нежната половина от човечеството носи около шията си. За разлика от дамските колиета, които са украсени с различни минерали, диаманти или други видове скъпоценни и полускъпоценни камъни, мъжките се изработват от, така да се изразим, по-сурови материали. При тях се разчита на по-грубата, но същевременно стилна изработка. Различните висулки, перли и сложни плетки са заменени със стомана, сребро, дърво, кожа и с елементи от злато и сребро като кръстове, амулети, талисмани и други.

Украсата на мъжките колиета е различна и според вкуса на мъжете всяко колие носи различно значение и символика и се опитва да постигне различен ефект. Мъжките масивни колиета, макар и много по-различни от дамските, също трябва да изглеждат стилно и елегантно, така че там се набляга на качествените материали, оригиналността и цветовата гама, които се отличават от тези при дамските колиета Сваровски.

Избор на дамски колиета онлайн

На фона на цялостното търсене на украшения за врата се отличава търсенето на различни позлатени, сребърни и платинени верижки, които също спадат към категорията на колиетата. Те са особено търсени в България поради това, че предлагат на жените и мъжете свобода при избиране на облекло и стил. Верижките от злато, сребро и платина са едновременно скъпи и достъпни, елегантни и ежедневни, което ги прави предпочитани сред хора от различни възрасти. Например много млади дами търсят дълги перлени колиета за бал, други са се насочили към сватбени колиета, а трети към перлено колие Swarovski.

Изборът на колие е въпрос на стил и лични предпочитания. Това е избор, който се ръководи от фактори като пол, възраст, интереси, стил и може да варира в зависимост от това какъв ефект очаквате да предизвикате с бижуто. При всички положения, най-добре е човек да избере това, с което ще се чувства най-комфортно, защото дори и най-скъпото украшение, обсипано със скъпи и прескъпи камъни, не може да скрие неудовлетворението ако носите нещо, което да не подхожда на стила, към който се придържате и предпочитате. В нашия онлайн магазин ще намерите различни модели женски колиета и гердани с перли, мъниста и висококачествени кристали Сваровски.