Телефон за контакти: 0988 369 189

5 причини да изберем сребърни обеци с камъни за ежедневието

Сребърни обеци с камъни - накит, който може да приеме много различни визии. Затова те са използван и предпочитан аксесоар за официални събития,  за ежедневието, както и просто като любимо допълнение към любима дреха. Разнообразието засяга както видът, стилът и изработката на сребърните елементи, така и подбраните към тях декоративни камъни.

Искрящо бяла и цветна повърхност, матов отблясък с привкус на патина, гладка плочка, верижка или плетеница от орнаменти – среброто лесно се превръща във всяка красива фигура, която си представите. Сребърните бижута преминават през повърхностна обработка. От нея, и от съставът на металът зависи отблясъкът, цветът и текстурата, които ни запленяват още от пръв поглед.

Обеците от сребро са малки, обемни, масивни, висящи, както и напълно скрити от искрящи инкрустации. Среброто, в съчетание с цветни или прозрачни камъчета, зашеметява със светлинни отблясъци. То често се среща във визия, конкурираща луксозното бяло злато и достойна за официално събитие,. Има и още няколко предимства, които ни стимулират да заложим на сребро за ушите си, през ежедневието.

1. Здравословен ефект върху редица заболявания

Сребърните йони възпрепятстват клетъчното делене на болестотворни бактерицидни и патогенни микроорганизми, като съхранява полезните бактерии. При контакт с лигавица, тези йони попадат в левкоцитите в кръвната плазма, която ги пренася до телесният участък с повишено бактериологично ниво.

Какво означава това ? Сребърната обеца е идеалният избор за дами със силна склонност към алергии. Поставянето й носи единствено нежно усещане за комфорт, така че перфорациите, запълнени с качествени сребърни обици, никога не биха се възпалили.

2. Ненатрапчиви са…

Ежедневното облекло за офис е семпло. Повечето накити за уши за съчетание с него, също са такива. Инкрустираното сребро често е толкова фино и деликатно, че изглежда почти незабележимо. Украсено с големи и малки камъчета в пастелни тонове, то се превръща в неподражаем стилен аксесоар за офиса.

3. …или пък ярки

Инкрустация с голям цветен камък покрива напълно и засенчва дори масивен сребърен обков. Невероятно атрактивно бижу, тя ще възпроизведе върху ушите ви голям брой нюанси, подчертавайки косата и очите ви. Гаранция за подобен ефект е съчетанието от масивен камък, обградено от прозрачни или млечнобели кристали.

Контрастът между разцветките, формите и контурите създава невероятни произведения на изкуството. Изборът на масивна обица осигурява привлекателен декоративен акцент, подходящ за офис, парти и официално облекло.

4. Магията на истинските скъпоценни камъни

Освен че са невероятно красиви, скъпоценните и полускъпоценни камъчета са известни с лечебните си свойства. Твърдението предизвиква съмнение в мнозина, но много други хора уверяват, че продължителното носене на определени камъни и минерали повлиява настроението, и дори телесните процеси.

Съчетанието между двете предимства е чудесна причина да прекарвате всеки ден в компанията на изумруд, аквамарин, аметист, сапфир, оникс, кварц, перла, опал, и голям брой други неизвестни представители на декоративните камъчета от природата. Те се отличават с преливаща прозрачност, матов плътен цвят, какъвто се среща само в произведения с натурален произход.

5. Блестящите фасетирани кристали

Скъпоценните камъни са с красив плътен оттенък, но никой декоративен камък не може да се сравни с блестящата визия на фасетиран кристал. Независимо от размерите си, правилно оформените стенни скосове създават невероятни отблясъци. В различни форми и цветове, и в сребърен обков, те сияят фино, елегантно и с меки отблясъци, достатъчно дискретни и нежни за семпло ежедневно бижу.