Телефон за контакти: 0988 369 189

Ушите, превърнати в бижута с обеци за цялото ухо

Бижутата са класическа форма на аксесоар, добавящ цвят, блясък и щипка разкош към визията. Още в древността, те стават част от ежедневието на бедни и богати хора, като разкрасяват и “оцветяват” нюансите в лицата и облеклото, символизират значението на религиозни ритуали и житейски събития. Втъкани в дрехите и прикрепвани към отделни части от тялото, изделията били продукт на скъпоценни метали и камъни, но и на красиви природни материали без особена стойност.

Обеците - любимо украшение на дамите, са сред най-популярните бижута. Обикновено ги срещаме като чифт от накити за всяко ухо, с естествени и изкуствени камъни, метални, стъклени, дървени, и други материали - колоритни и семпли. Историята на модата ни показва, че обецата е ефектна и когато е само една, както и върху всяка открита част от тялото. Актуалните обеци за цялото ухо също са древен и оригинален накит - подходящ изказ на влечението към пищните украшения.

Много обеци или само една – загадка на изкусният дизайн

Поглеждайки обсипани с обеци уши, лицето ни обикновено се променя от леко любопитство и възхищение, примесено със съчувствие. Колко ли боли? Този накит е привлекателен само за някои дами, но винаги създава неподражаем и ярък акцент, и при семпъл, и при богато инкрустиран модел.

Композиция от бижута за ухото може да се организира в главозамайващи съчетания. Единичен акцент към голяма висулка, 5-6 украшения и огромната единична обеца за цялото ухо - всички те са ярък и незабравим аксесоар, който преобразява лицето, а и стилът. Комбинирани, украшенията създават алюзии с изключително разнообразно звучене.

Малки детайли с верижка могат да носят пънк настроение, но и романтичен привкус. Обеците върху целите уши също са изключително разнообразни: представителите им варират от масивна фигура или мотив, до пищна мозайка от блестящи инкрустации. Те са мощен акцент. Метал, камъни, кристали и декоративна глазура превръщат и най-фините модели в открояващо се бижу с вид на разкошна скъпоценност, дори и когато е изработено от изкуствени материали. 

Дали ще изберем сет от бижута или единичен акцент, зависи от много фактори. Страхът от болка е само един от тях. Интересен факт при накитът за цялата ушна мида е, че майсторската му изработка внася блясък и пищност, но и лека мистерия относно украшението. Поредица от малки обеци? Свързана композиция? Истината често остава загадка.

Огромното бижу достига до средата на ушната мида. То може да обхваща и целият й контур, спестявайки болката от перфорацията на 6-7 дупки. Нещо повече – трудно ще постигнете толкова ярка и красива композиция със съчетание от отделни украшения.

Визия на обеците за цяло ухо

Обецата за целият контур на ухото често се отличава с разточителното богатство от големи, ярки и прекалено блестящи декорации, присъщи на източните култури. Всъщност, дизайнът на някои модели е напълно заимстван оттам и затова, те не са любим избор на всяка дама. На тях обаче е присъщо и качество, което ги прави обичани от огромен процент дами – разнообразие.

Фина и деликатна фигурка, масивен орнамент или пищна инкрустация от камъни – обеците за цяло ухо се срещат във всякакви форми, видове и размери. Флорални елементи, рисуващи плетеница от скъпоценни цветя, клонки и листенца, вградени в обков от благородни метали, абстрактни мотиви, фигури, спирали, верижки и животински мотиви, създават причудливи и красиви композиции.

Някои от тях са с невероятно богата украса, която “обвива”  ушите в блестящи инкрустации и метални детайли. Моделите се срещат като обеца с висулка, фигурка, описваща половината или цялата ушна мида, както и съчетание от верижка и фигура с камъчета. Комбинациите са многобройни, цветовете, наситеността и отблясъците на емайлът – също.

Този тип обеци изискват само една стандартна дупка в меката част на ухото. Прикрепването в горната част на ушите става чрез малка пластина, а също и с щипка отзад. Някои модел обхващат само задният контур, като гривна за ухо, а други се закрепват с магнитни клипсове, и за поставянето им не е нужна перфорация. Каквито и да изберете, те ще ви придадат най-блестящата визия на всяко събитие!