Телефон за контакти: 0988 369 189

5 причини винаги да комбинираме дълги обеци и официален тоалет

Чифт дълги обеци могат да променят сериозно нюансът на косите, очите и дори изразът на лицето. Новото излъчване понякога е до такава степен различно, че изненадва дори и самите носители на променената визия. Дългите висулки преобразяват, разкрасяват и освежават. Те са необходимата нотка блясък за всеки тоалет, което ги превръща в най-подходящото украшение за официален тоалет.

Тънка верижка, масивен детайл, комбинация от няколко елемента – висящата обеца винаги се отличава. Именно затова, висящата обеца за елегантна дреха е изделие от благороден метал или метална сплав с позлата, украсена с инкрустации от искрящи естествени камъни. Моделите с изкуствени декоративни стъкълца, ресни, пера, мънисти и текстилни материи са също така атрактивни, но рядко изглеждат автентични.

Достатъчно изискани камъни от стъкло са единствено дизайнерските фасетирани кристали на Swarowski, които почти заместват прекрасните естествени диаманти. Имате ли причини, за да подрънквате гордо дълги висулки на ушите си, когато отивате на вечерно събитие? Да, и то няколко такива.

1. Ярък аксесоар

Висящите обици си отиват с всяко описание, освен “семпли“. Те изглеждат магнетични, солидни, привлекателни, дори и когато са нежни верижки с дължина до рамото. Висулките подчертават всяка извивка и цвят в горната част на тялото ни, така че изборът им трябва да се случва изключително внимателно. Моделите от няколко обемни елементи са още по-ангажиращи, особено ако са оцветени в наситени нюанси, или са комбинация от фигури, всяка от които е мощен визуален акцент.

2. След 10-тият сантиметър колието е излишно

Обецата с дължина раменете или ключицата е достатъчен аксесоар, особено когато е масивна. Присъствието й изключва останалите елементи от сета с бижута, тъй като тя в самостоятелният си вид е достатъчно атрактивна за всеки вечерен тоалет. Избирайки този стил, всяка дама може да забрави огърлицата си и да продължи да изглежда стилно, а елегантността ще бъде съчетан с онази пищна нотка, която ражда проблясъци в очите и без грим.

3. Повече дължина – повече място за декорация

Дългите накити за уши са най-подходящият израз на влечението към солидните инкрустации от цветни камъни с матов или искрящ оттенък, които сякаш привличат целият светлинен спектър върху ушите ви. Фасетирани детайли или абстрактни, флорални и животински фигури от камъни – вариантите създават различна визия, но винаги достатъчно солидна, за да задоволи потребността от колорит, блясък и настроение.

Дългата обица може да е съчетание от фини потрепващи детайли, висулка с голяма единична инкрустация на върха, няколко висулки, сложна инкрустирана фигура. Пищна канонада от инкрустирани камъни, свеждащи ролята на металът до обков. Разнообразието е огромно.

4. Намаляват необходимостта от грим

Дългите обеци са невероятно ярък акцент. Когато са и цветни, те създават толкова силно впечатление, че гримът върху лицето се превръща в реален риск от инцидентът, наречен кич. Цветните орнаменти обагрят достатъчно колоритно и много по-ефектно от руж, червило и бронзираща основа.

Искате ли да подчертаете естествените си черти – заложете на дълги и масивни цветни инкрустации, които умело внасят екзотика дори  върху светла кожа. Прозрачните и метални висулки пък открояват декоративната козметика върху кожата още по-силно, придавайки допълнителни нюанси и отблясъци. Какво по-подходящо за вечерен стил?

5. Винаги са атрактивни

Дългите обици от благородни метали са не по-малко атрактивни, отколкото “колегитe” им от изкуствени материали. Мислите си, че не можете да се появите на официално събитие с накит от дърво, пера и цветни стъкълца на ушите? Някои дизайнерски модели ръчна изработка ще ви възхитят с изискаността си, която е напълно достоен заместител на злато, платина и скъпоценни инкрустации.